Esszéíró pályázat a Filozófia Tanszéken

Utolsó módosítás: 2015. december 30.

A főiskola Filozófia Tanszéke novemberben esszéíró pályázatot hirdetett középiskolás diákok számára.

A főiskola Filozófia Tanszéke novemberben esszéíró pályázatot hirdetett középiskolás diákok számára. A pályázók aktuális filozófiai, etikai kérdésekkel kapcsolatos témakörök közül választhattak, mint például: szabadság és felelősség, igazság és hazugság, barát és ellenség, facebook és demokrácia, illetve a jövő orvostudományával kapcsolatos etikai dilemmák.


A pályázatra összesen 22 mű érkezett be, melyekből az első 3 helyezésen kívül négy különdíj is kiosztásra került. Az esszék elbírálását a Filozófia Tanszék oktatói végezték el. Döntésüket az esszék strukturáltsága, a gondolatmenet logikussága mellett az eredeti, önálló és kreatív gondolatok alapján hozták meg.
A versenyen többségével egri középiskolák képviseltették magukat (EKF Gyakorlóiskola, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Ward Mária Gimnázium), de szomszédos megyék iskoláiból is szép számmal érkeztek művek (Mezőkövesd, Salgótarjáni SZC Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola, Fóti Ökomenikus Gimnázium).


A főiskola nyílt napján, december 3-án megrendezésre kerülő eredményhirdetésen dr. Loboczky János, a Filozófia Tanszék vezetője tartott beszédet. A díjkiosztót a Filozófiai Kávéház című esemény követte, amelyen a Filozófia Tanszék oktatóinak részvételével az életminőség – az élet minősége témát boncolgathatták a fiatalok.


Eredmények:
I. helyezés: Kiss Mária Anita (Ward Mária Gimnázium)
II. helyezés: Besenyei Janka (Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium)
III. helyezés: Barna Lotti (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium)

 

Különdíjasok:

Hudák Eszter (Mezőkövesd)
Hidvégi Rebeka (Egri Ward Mária Iskola)
Keresztyén Fruzsina (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium)
Deák Lucia (Fóti Ökumenikus Gimnázium)


< Vissza